Mandeltærte med appelsin
Opskrift på mandeltærte med appelsin
(Ca. 6 stykker)
125 g smør
180 g hvedemel
1 spk. sukker
1-2 spsk. vand
Fyld:
1 æg
100 g blødt smør
100 g mandelmel
60 g farin
1 usprøjtet appelsin
4-5 spsk. appelsinmarmelade
½ dl mandelflager
Tilbehør:
Flormelis og flødeskum
Sådan laver du mandeltærten
Hak smør, sukker og mel sammen til en smuldret dej og saml dejen med lidt vand.
Beklæd en form på ca. 23 cm i diameter med dejen og sæt den i fryseren.
Rør æg, smør, mandelmel, farin og fintrevet appelsinskal godt sammen.
Smør marmeladen ud over tærtebunden og fordel mandelmassen over.
Bag tærten ved 200º i 15 min. Drys mandlerne over og bag yderligere 5 min.
Lad tærten køle lidt af og drys flormelis over.
Servér med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.