Socialt Set
Bedsteforældres rettigheder
- Én glemt aftale er én for meget. Det er synd for børnene og frustrerende for os som forældre, siger Anne-Mette Andersen på 34 og 33-årige Thomas Røll, der sammen har børnene Victoria, Isabella og Olivia på hhv. ti, otte og snart fem år.
HVAD SYNES DU?!
Deltag i debatten nederst på siden, og giv din mening til kende!
Det må ikke gå ud over børnene
Da Anne-Mette og Thomas gik fra hinanden for snart to år siden, var de enige om, at det på ingen måder måtte gå ud over børnene. - Børnene har altid været omdrejningspunktet i vores liv, og det var jo ikke deres skyld, at vi gled fra hinanden, fortæller Anne-Mette og Thomas, der i dag bor et stenkast fra hinanden i Funder ved Silkeborg.
Det store puslespil
Men der fulgte alligevel problemer med at få det hele til at gå op i en enhed i kølvandet på deres skilsmisse. - For deleforældre kan det være et puslespil at få aftaler på plads omkring børnene. Man glemmer måske at give en besked videre, eller man sender en sms, som så ved en fejl bliver slettet. Mulighederne for, at man misser en af børnenes aftaler, er meget stor.
Mor har en plan!
Anne-Mette arbejdede længe på at finde en løsning, så hun og Thomas kunne få en samlet plan for børnenes aktiviteter og aftaler. Det mest nærliggende var en kalender på internettet, som de kunne være fælles om.
Da Anne-Mette havde fortalt Thomas om sin idé og specielt, at det indebar, at der skulle bruges en del af deres fælles penge, var Thomas ikke i tvivl: "Det gør du da bare," sagde han. "Vil du ikke være med i projektet?" ville Anne-Mette vide. "Jo, det kunne da være spændende," svarede Thomas.
Et vigtigt redskab for deleforældre
Der var ikke langt fra ord til handling. Planerne har ført til udviklingen af en netkalender for deleforældre og andre travle forældre, der har brug for et overblik over den daglige planlægning. Delekalenderen er for alle forældre, der har behov for at dele børnenes aftaler med hinanden eller andre i familien.
HOURKID.COM
Anne-Mette og Thomas kan se masser af muligheder i webtjenesten hourkid.com. Systemet skal tilbydes f.eks. daginstitutioner og idrætsforeninger og skal udbredes i andre lande.
Man er allerede ved at etablere sig i Tyskland, ligesom Norge og Sverige er en del af planerne for et marked uden for Danmark.
Webtjenesten er andet og mere end personlige kalendere. Der bliver bl.a. en eventkalender, et debatforum for forældre og rabatordninger for brugere af hjemmesiden bl.a. til en række børnevenlige aktiviteter.
Det koster 100 kroner om året at benytte websitet. Læs meget mere om Hour Kid her! (link fjernet)
Også for almindelige familier
- Det primære var at lave et system, der kan hjælpe familier, som er i samme situation som os deleforældre. Efterfølgende har vi dog fundet ud af, at der faktisk også er et meget stort behov i ganske almindelige familier for en sådan kalender. Her er der jo også masser af aftaler, der skal holdes styr på siger Anne-Mette og Thomas, der er hhv. salgsdirektør og direktør i hourkid.com.
Af Claus Gjedsig
Læs også: