Lagkage med blåbær og cremet fyld
Ingredienser til lagkagebunde
(3 lagkagebunde)
3 æg
125 g sukker
50 g hvedemel
50 kartoffelmel
¾ tsk. bagepulver
Fremgangsmåde til lagkagebunde
Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtig i æggemassen. Smør og drys en springform på ca. 20 cm med mel, hæld dejen i og bag bunden nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 min., til kagen er gennembagt, tjek evt. med en kødnål. Lad kagen køle af, inden den deles i tre bunde.
Lagkage med blåbær og cremet fyld
Fyld til lagkagen
½ dl frosne blåbær
1 spsk. sukker
2½ dl piskefløde
250 g mascarpone
1 tsk. vaniljesukker
Pynt til lagkagen
175 g fondant
Farvede sukkerkugler
Blåbær
Blå og rød frugtfarve
Fremgangsmåde til lagkagen
Varm blåbær og sukker op og lad det koge nogle min., til blandingen tykner, og lad den køle af. Pisk fløden, gem ¼ til senere. Rør mascarpone og vaniljesukker i fløden, rør blåbærrene i og rør forsigtigt til en jævn masse. Læg kagen sammen med blåbær-flødecremen. Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis og udstik en cirkel evt. efter bageformen. Fordel den lille portion fløde på toppen af kagen og læg fondantcirklen oven på. Farv det overskydende fondant lilla med den røde og blå frugtfarve. Tril fondanten til små kugler og form dem til blade med en ske. Saml 4-5 blade til en blomst og læg et par sukkerkugler i hver blomst. Pynt kagen med blomster og blåbær.
Tip: Har du lagkageforme, fordeler du selvfølgelig bare dejen i dem og bager bundene
i kortere tid.
Lagkageopskrift: Irene Ingelmark
Find flere lagkageopskrifter her...
Hindbærlagkage
Lagkage med citron og flødeostglasur
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her