Lagkage med citron og flødeostglasur
Ingredienser til lagkagebunde
(3 bunde)
3 æg
125 g sukker
50 g hvedemel
50 kartoffelmel
¾ tsk. bagepulver
Lagkagebunde - fremgangsmåde
Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtig i æggemassen. Smør og drys en springform på ca. 20 cm med mel, hæld dejen i og bag bunden nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 min., til kagen er gennembagt, tjek evt. med en kødnål. Lad kagen køle af, inden den deles i tre bunde.
Lagkage med citron og flødeostglasur
Citroncreme til lagkagen
1 usprøjtet citron
85 g sukker
2 æg
1 spsk. smør
Fyld til lagkagen
2½ dl piskefløde
2 dl friske hindbær
Glasur til lagkagen
150 g philadelphiaost
2½ spsk. blødt smør
75 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
¾ dl hindbær
Pynt til lagkagen
25 g mørk chokolade
Friske hindbær
½ usprøjtet citron
Se også: Lagkagebund med chokolade
Lagkage - fremgangsmåde
Pres saften af citronen, riv skallen og kom det i en gryde. Tilsæt sukker og æg og varm det op under omrøring, til cremen begynder at tykne, den må ikke koge. Tag gryden af varmen og rør smørret i. Afkøl cremen i vandbad.
Pisk fløden og vend hindbærrene i. Læg kagen sammen med et lag citroncreme og et lag hindbærflødeskum mellem hver bund. Rør philadelphiaost, smør, flormelis og vaniljesukker til en sej glasur. Pres hindbærrene igennem en sigte og rør hindbærpuréen i glasuren. Fordel glasuren over kagen.
Smelt chokoladen over vandbad, dryp den ud på bagepapir i det ønskede mønster og lad det størkne. Pynt kagen med chokoladen, hindbær og revet citronskal.
Tip: Har du lagkageforme, fordeler du selvfølgelig bare dejen i dem og bager bundene i kortere tid.
Lagkageopskrift: Irene Ingelmark
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her