Knurhaner med salviefyld<BR/>på grillen
(4 pers.)
4 hele rensede knurhaner, ca. 400 g stykket
Salt og peber
8 blade salvie
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Evt. lidt strimlet chili
Snor
Tænd for grillen i god tid. Da fisken ikke skal have så længe er det vigtigt, at kullene har den rette temperatur fra starten. Rens knurhanerne fra bugen. Læg et snit fra gatåbning til kæbe og tag forsigtigt alle indvolde og evt. rogn ud. Det er vigtigt, at dette sker, så indvoldene (især galdeblæren) ikke brydes. Det er i øvrigt interessant at se på - især hvis man får hele, oppustede svømmeblærer. Når fisken er helt renset, skylles også fra mundsiden, og gællerne fjernes. Så lægges der salt, peber, salvie, finthakket hvidløg og evt. chili i bugen på fisken. Fisken gives et par snit i kødet. Her gnides salt og olie ind, og der fyldes også olie i krydderurtebugen. Lukkes med snor. Grilles i middelafstand ca. 12-15 min. med mange rundvendinger. Serveres med dampet sommerkål og nye kartofler.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen