Gærkringle
Ingredienser til gærkringle
(8-10 stk.)
500 g hvedemel
60 g sukker
100 g smør
½ tsk. salt
½ usprøjtet citron
2½ dl mælk
1 æg
25 g gær
Fyld
2½ spsk. halvsmeltet smør
2½ spsk. sukker
1 tsk. kanel
¾-1 dl rosiner
¾ dl hakkede mandler
Pynt
1 æg
Ca. 35 g mandler
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i den fingervarme mælk og rør det sammenpiskede æg i. Bland mel og sukker og smuldr smørret i melet til en grynet masse. Rør salt og 1½ tsk. revet citronskal i. Rør mælkeblandingen i melet og ælt til en smidig dej, der knapt slipper skålen. Lad dejen hæve ca. 30 min. Tril dejen til en ca. 1 m lang pølse og rul den ud i ca. 25 cm's bredde. Rør smør, sukker og kanel sammen og smør cremen på dejen. Drys rosiner og mandler over og rul dejen sammen til en roulade. Skær dejrouladen igennem på langs og sno de to dele om hinanden, lad snitfladerne vende op. Læg dejen som en rund eller oval krans på en plade med bagepapir. Lad den efterhæve ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler. Bag kringlen ved 200º i ca. 25-30 min., til den er gylden og gennembagt.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Kanelsnegle-snegl
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)