Rabarbertrifli
Rabarbertrifli er en fantastisk dessert, der kan smage endnu bedre, hvis du har mulighed for at bruge dine egne hjemmegroede rabarber.
Desuden er rabarbertrifli i stand til at skabe en perfekt balance mellem det søde og syrlige.
Der vil ikke være et øje tørt, hvis du serverer en lækker omgang rabarbertrifli for dine gæster.
Der er ikke meget andet at sige, end at du skal skynde dig at komme i gang med at lave rabarbertrifli!
Husk, at du skal bruge rabarberkompot til din rabarbertrifli, opskriften findes under ingredienser.
Prøv også: Rabarbertrifli med citronlikør
Ingredienser til rabarbertrifli:
(4 pers.)
½ l rabarberkompot (se opskrift her)
Råcreme
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
Ca. 2 dl piskefløde
16 makroner
Sådan gør du:
Æggeblommer piskes med håndmikser med sukkeret, til det er tykt (5 min.).
Vaniljesukker tilsættes.
Fløden piskes til skum (brug rene, tørre piskeben).
Fold flødeskum i æggesnapsen med en dejskraber og smag til.
Anret i dyb tallerken eller skål, hvor der lægges makroner.
Så hældes rabarberkompot over, og der toppes med råcreme.
Eller man kommer cremen i bunden, lægger makroner i midten og hælder rabarber på øverst.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Links til andre desserter med rabarber...
Rabarberis i limekurv
Rabarbertrifli med citronlikør
Rabarberdessert