Rabarbertrifli med citronlikør
(8 pers.)
110 g sukker
Revet skal af 2 citroner
250 g sandkage eller italienske småkager
60 ml limoncello (italiensk citronlikør)
300 g rabarber
2½ dl piskefløde
2½ dl vaniljecreme (købt færdig el. hjemmelavet)
150 g lemoncurd (citronsmør, findes bl.a. i Irma)
Kom rabarber, sukker og halvdelen af citronskallen i en gryde og damp til mør kompot under låg i 5-10 min. Afkøl. Læg kage i skål og dryp med limoncello (kan også fordeles med det samme i 8 portionsskåle). Top op med rabarberkompot. Pisk fløden til skum og pisk vaniljecremen luftig. Rør lidt af fløden med lemoncurd og vend resten i vaniljecremen. Top op med cremen og lav cirkler med lemoncurdfløden og pynt med revet citronskal. Drik evt. iskold limoncello i frosne glas til.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med rabarber...
Rabarberdessert
Marcipankage med rabarber
Kylling i rabarbervinsauce
Prøv også...
Trifli med tranebær og granatæble
Italiensk trifli med jordbær
Abrikostrifli