Krydrede kødruller med lækker kartoffelsalat

Søndag, 26. september 2010Opdateret 26. februar
af Redaktion
Lækre nemme og krydrede kødruller serveret sammen med en frisk dressing lavet på A38, sennep og persille - kan laves både i ovnen eller på grillen en sommeraften.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

125 g hakket oksekød, maks. 6%
1 fed hvidløg
½ tsk. tørret estragon
Salt og peber
1 spsk. olie, f.eks. olivenolie

Kartoffelsalat
200 g kartofler
50 g tomat
10 saltede peanuts
50 g ærter
30 g rødløg
1 spsk. hakket persille

Dressing
1 dl A38 0,5%
1 spsk. sød sennep
1 spsk. hakket persille
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Vask og kog kartoflerne med skræl, til de er møre - ca. 25-30 min., og lad dem blive kolde.
  2. Skær kartoflerne i skiver, tomaten i tern og hak nødderne. Skyl og hak persillen.
  3. Bland kartofler, tomat, nødder, ærter, hakket løg og persille i en skål.
  4. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og stil den køligt.
  5. Ælt kødet med knust hvidløg, estragon, salt og peber. Form kødet til to aflange ruller.
  6. Varm olien på panden og steg kødrullerne til de er gennemstegte, ca. 4-5 min. på fire sider.
  7. Server kødrullerne sammen med kartoffelsalat og dressing.

Tip

Du kan også skære kødrullerne i skiver og sæt dem på et træspid skiftevis med cherrytomater, rødløg og kartofler. Brug spiddene i madpakken.