Saftigt oksefarsbrød med salattern og tzatziki

Søndag, 2. januar 2011Opdateret 26. februar
af Redaktion
Drømmer du dig væk til sol og varme? Så kan dette græsk inspirerede oksefarsbrød serveret sammen med en smagsfuld tzatziki måske gøre tricket.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

4 pers.

400 g hakket oksekød med lavt fedtindhold
1 tsk. bordsalt
½ tsk. sort peber
½ tsk. kanel
1 dl kogte ris
½ dåse flåede tomater
½ bundt persille
1 æg
100 g salattern, 3%
50 g grønne, marinerede oliven
1½ agurk
5 dl græsk yoghurt, 2%
3 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Oksekødet røres med salt, peber og kanel.
  2. Ris, tomat, hakket persille og æg røres i. Ost og oliven vendes i.
  3. Rør evt. flere flåede tomater i farsen, hvis den er for fast.
  4. Farsen formes til et brød og lægges i et ovnfast fad. Steges i ovn ved 175°C i ca. 45-50 min.
  5. Til tzatzikien skæres agurkerne over i halve og kernerne skrabes ud.
  6. Agurkerne skæres i skiver, drysses med salt og trækker 15 min. i en sigte.
  7. Yoghurten røres med presset hvidløg.
  8. Agurkeskiverne dryppes godt af og vendes i yoghurten. Smages til med peber.

Næringsindhold

Energiindhold pr. person:

356 Kcal/1495 kJ

Fedt 13g
Kulhydrater 32g
Protein 28g
Kostfibre 2g

 

Madopskrift: Pernille Brøndum