Italiensk farsbrød med skinke
Ingredienser til farsbrød
(Farsbrød til 4-5 pers.)
25 min. + 1 time i ovnen
800 g hakket skinkekød
2 æg
1 hakket løg
Salt og peber
½ tsk. allehånde
3 ansjoser (kan udelades)
100 g pancetta eller parmaskinke i tynde skiver
1 kg store kartofler
5 stilke timian
2 stilke friske
laurbærblade eller 4-5 tørrede
1 usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
Tilbehør
Grøn salat
Fremgangsmåde til farsbrød
Ælt kødet med æg, løg, salt, peber, allehånde og mosede eller finthakkede ansjoser. Form et farsbrød, læg det i et ovnfast fad og omvikl det med skinkeskiver og snor. Stop kviste af timian og laurbær under snoren og kom et par flager af tyndt skåret citronskal ved.
Drys med salt og peber, citronsaft og olivenolie. Skræl kartoflerne og skær dem i både, læg dem i et stort, ovnfast fad og vend rundt med olie, salt og peber. Stil det hele i ovnen ved 180° i 1-1½ time. Server dit farsbrød med grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Koteletter med bønnesalat
Forloren hare
Hakkebøf med gulerodssalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)