Hybenmonstre
Ingredienser til muffins med hyben
(12 stk.)
125 g smør
½ dl mælk
2 æg
125 g mel
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
50 g hybenmarmelade
Topping
2 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
½ dl flydende glukose
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
Sukkerkugler
Tørrede abrikoser
Fremgangsmåde til muffins med hyben
Smelt smørret, tilsæt mælken og lad det køle lidt. Pisk æggene og derefter de tørre ingredienser i. Pisk dejen glat. Kom halvdelen af dejen i muffinforme, så formene er 1/3 fyldt, og kom en 2 tsk. marmelade i hver. Kom resten af dejen i formene og bag kagerne ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle. Bland æggehvider, sukker, glukose, vaniljesukker og salt og pisk det sammen over vandbad, til sukkeret er smeltet (ca. 3 min.). Tag skålen af varmen og pisk i yderligere 5-7 min., til den danner faste toppe. Kom toppingen på kagerne og dekorér dem, så de ligner monstre.
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.Se vores muffins her
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Blåbærmuffins
Banancupcakes med kokosglasur
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)