Italiensk foccacia
50 g gær
1 l lunken vand
1 tsk. salt
100 g smeltet smør
Ca. 1 kg mel
50 g sorte oliven uden sten
3 tsk. flagesalt
Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør salt og halvdelen af smørret i. Ælt melet i lidt ad gangen til en løs dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 30 min. Kom dejen i en papirbeklædt bradepande. Prik i dejen med en finger, så der kommer huller.
Fordel resten af smørret over og drys med flagesalt og sorte oliven. Lad dejen hæve tildækket i ca. 20 min. Bag brødet midt i ovnen ved 175° i ca. 40 min. Skær brødet i firkanter inden servering.
Tip: Du kan variere smagen af brødet med soltørrede tomater og rosmarin.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Prøv også...
Tomatsuppe
Knækbrød
Du kan se mange flere supper her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)