Krydret kalkungryde med ingefær og kogt bulgur

Torsdag, 11. februar 2010Opdateret 26. februar
af Redaktion
Krydret og varm kalkungryde med fyld af grøntsager serveret sammen med bulgur er en hurtig og nem simreret, der vil være dejlig at nyde på en kold efterårsaften.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

175 g kalkunfilet
1 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
50 g porre
50 g champignon
50 g persillerod
2 pressede fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. tomatpuré
2½ dl vand
Salt og peber
125 g kogt bulgur (60 g rå)

Fremgangsmåde

  1. Rens porre, champignon og persillerod og skær dem i passende skiver.
  2. Skær kalkunfileten i tern og brun kødet i olie.
  3. Tilsæt porre, champignon, persillerod, hvidløg, paprika, timian og ingefær. Lad kød og grøntsager stege ved svag varme i ca. 10 min.
  4. Tilsæt tomatpuré og vand og lad retten småkoge i ca. 15 min. Smag til med salt og peber. Retten kan evt. jævnes med lidt majsstivelse eller hvedemel, rørt ud i lidt vand.
  5. Kog bulguren efter anvisningen på pakken.
  6. Server bulguren sammen med kalkungryden.
  7. Kalkungryden smager også godt på andendagen, fordi den har fået lov at trække med krydderierne i længere tid.

Tip

Bulgur er knækket, forkogt hvede og et godt alternativ til ris. En rest bulgur, som ristes i lidt olie på en pande sammen med løg, tomater og tørrede krydderurter, som f.eks. timian og basilikum, bliver et dejligt tilbehør til fjerkræ, lam og oksekød. En kold rest bulgur kan også bruges i en salat.

Næringsindhold

Energiindhold i hele retten:

504 Kcal/2110 kJ