Opskrifter

Kugelhopf

Lørdag, 28. februar 2009af Redaktion
2½ dl mælk150 g smør20 g gær500 g mel1 spsk. sukker1 tsk. salt3 sammenpiskede æg8-10 halve valnøddekernerVarm mælken op til lige inden kogepunktet.


2½ dl mælk
150 g smør
20 g gær
500 g mel
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
3 sammenpiskede æg
8-10 halve valnøddekerner





Varm mælken op til lige inden kogepunktet. Tag ½ dl fra, køl af, til den er håndvarm, og rør gæren ud. Smelt smørret i resten af mælken. Bland mel, sukker og salt. Tilsæt resten undtagen valnødder og rør ca. 10 min., til den er glat og smidig. Brug maskine med æltekroge, for dejen er temmelig blød. Dæk skålen med plastfilm eller folie, og lad den hæve ca. 1½ time til dobbelt størrelse,
Smør formen, og læg nødderne i bunden med den buede side nedad. Slå dejen igennem med en grydeske, og fordel den i formen. Lad den hæve 40-50 min., til dejen næsten har nået formens kant. Bag brødet 35-40 min. ved 200° på nederste ovnrille. Lad formen stå på en rist i 5 min., inden brødet vendes ud.

Brødet er meget holdbart. Flot på buffet, lækkert til oste- og morgenbord og som tilbehør til forretter med fisk og skaldyr.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også...
De gode ostekiks
Foccaciaboller
Gulerodsciabatta