Læsernes bedste bagetips

Onsdag, 13. juli 2011
af Redaktion
Gør det ekstra nemt og lækkert, når du kaster dig over bagningen

Skal noget af sommerferien bruges på at bage fx med børnene, så få her fem gode råd til, hvordan du gør det mere effektivt og får kager og brød til at smage ekstra godt. Rådene stammer fra FamilieJournalens læsere:

Folie på marcipanmassen
C.N., Esbjerg:
Marcipan hænger let fast i bordet, når det skal rulles ud. Dette problem løses nemt: Læg folie på marcipanen inden den rulles ud, så sætter den sig ikke fast på bordet, og er ikke svær at løsne efter udrulning som ellers.

Lækker æblekage
A.P., Randers:
Prøv at lade rosiner trække i rom og kom dem i æblekagen. Det er bare SÅ lækkert!

Alletiders æblekagerasp
S.C., Vallensbæk:
Har man nogle makroner liggende, som måske er blevet lidt kedelige, så knus dem, bland dem i almindelig rasp og rist blandingen på panden. Så har man alletiders lækre æblekagerasp.

Nem udrulning
U.H., Humlebæk:
Nem og fedtfri udrulning af kagedej kan foregå ved, at man tager dejen og lægger i en tilpas stor frysepose og ruller med kagerullen.

Bagetip
P.H., Årslev: Større portioner boller og franskbrød som skal pensles med vand eller mælk inden bagning, kan med fordel sprayes i stedet for. Fyld vand eller mælk i en forstøverflaske og spray brødet; det er tidsbesparende.

Læs også:

'5 gode husmorråd til at slippe for pletter'

Sprøde rubrøds-småkager

Græskarboller med avocado-smør