Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Af Pia Junø
Foto: Claus Bonnerup
Familie Journals testpersoner er husholdningslærer Birgitte Jakobsen og hendes to elever Kristina Bønnelycke og Lea Brøchner Hansen fra Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vejle.
De har testet seks forskellige brødknive på både rugbrød og franskbrød. Testpersonerne har bl.a. set på, hvor skarpe knivene er, og hvor lette de er at håndtere.
Designet er også blevet vurderet, før der til sidst er givet en samlet karakter, hvor 0 er lavest og 6 er højest.
Rosendahl Grand Cru, andensort. 21 cm
At bruge denne kniv er som at skære i smør.
Den er ekstrem skarp.
Den er rigtig god at holde ved, og den føles sikker.
Designet er flot og elegant
Pris: 149,95 kr. i Kop&Kande
DET BEDSTE VALG
POINT: ??????
Raadvad Sensei 19 cm
At bruge denne kniv føles som at skære i smør
Den er meget skarp.
Den ligger godt i hånden.
Men den har en skarp kant foran ved selve knivsbladet.
Designet er flot og elegant
Pris: 249,95 kr. i Kop&Kande (Tilbud)
POINT: ?????
Fiskars Safety Grip, 23 cm
Rigtig skarp og nem at skære med.
Meget nem at holde ved.
Den ligger godt i hånden.
Det er en god kniv til prisen.
Designet er o.k., men vi er dog ikke vilde med den orange farve
Pris: 129,95 kr. i Kvickly
POINT: ?????
Aldente Napoli brødsav, 20 cm
Der skal bruges kræfter for at skære, men kniven er dog god nok
Den ligger godt i hånden.
Designet er klassisk
Pris: 149,95 kr. i Kop&Kande
POINT: ????
Cookware, 33 cm
Den kan skære, men der skal bruges mange kræfter.
Der skal presses for at få kniven igennem skorpen på brødet.
Kniven er o.k. at holde ved.
Designet er klassisk
Pris: 39,95 kr. i Kvickly
POINT: ???
Bodum Ceramic Knife, 18 cm
Den kan skære, men der skal lægges kræfter i, og der skal presses til for at få kniven igennem skorpen.
Den er o.k. at holde ved, men den føles skrøbelig.
Ligner legetøj
Pris: 499,95 kr. i Inspiration
POINT: ?
GÅ EFTER ANDENSORTERING
En høj pris er ingen garanti for kvalitet. Det er denne test af seks forskellige brødknive et godt eksempel på. For testens absolutte dyreste kniv, Bodum Ceramic Knife til hele 500 kr. kan knap nok skære igennem et franskbrød.
Det kan vinderen derimod, selvom den er andensortering.
- Selve kniven fejler ikke noget. Andensorteringen handler udelukkende om små skønhedsfejl, siger husholdningslærer Birgitte Jakobsen, der har stået for testen.
Hun blev meget skuffet over Bodums keramiske kniv.
- Vi synes simpelthen ikke, den var skarp nok. Den har ligeledes den ulempe, at tabes den på gulvet, så kan den gå i stykker. Så alt i alt er vores råd, at vil man have en god brødkniv, behøver man ikke at ofre de store summer. Men der skal bruges lidt penge. I mange tilfælde kan det betale sig at gå efter tilbud eller andensortering, siger Birgitte Jakobsen.
Se også...
Test af saftpressere
Test af cola
Test af hvidløgspresser