Opskrifter

Salatbo med pocherede æg

Onsdag, 13. august 2008af Redaktion
(4 pers.)Basilikummayonnaise:1 pasteuriseret æggeblomme½ spsk. dijonsennep½ tsk. salt1½ dl olie1 spsk. friskhakket basilikumCitronsaftKværnet

(4 pers.)

Basilikummayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
½ spsk. dijonsennep
½ tsk. salt
1½ dl olie
1 spsk. friskhakket basilikum
Citronsaft
Kværnet peber

Salatbo:
4 friske kolde æg
2 tomater
50 g røget skinke el. laks i strimler
50 g små blandede Salatblade


Mayonnaise: Pisk æg, sennep og salt sammen. Tilsæt olie dråbevis i begyndelsen, senere i en tynd stråle. Smag til med snittet basilikum, citron, salt og peber.

Æg: Kog 1 l vand med 1 tsk. salt og ½ spsk. eddike i en bred gryde. Dæmp varmen. Knæk 1 æg i en kop og lad det glide ned i vandet. Fortsæt med resten af æggene og lad dem simre 3 min. Tag æggene op med hulske og læg dem på dobbelt køkkenrulle. Snit tomater og skinke eller laks. Skyl og tør salaten. Læg salat og skinke i bunden af 4 skåle eller glas. Kom æg og tomater ovenpå. Slut af med en god klat mayonnaise og pynt med lidt salat.

Opskrift. Anne Skovgaard-Petersen