Opskrifter
Tærte med tomat og gedeost
Fredag, 26. juli 2024Af Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen
Forkæl dine smagsløg med denne lækre tærte med tomat og gedeost. En perfekt kombination af friskhed og cremethed, ideel til både frokost og aftensmad.
45 min
2 personer
Tærtebund:
100 g fuldkornsølandshvedemel
150 g hvedemel
125 g koldt smør
1 spsk. vand
1 tærteform, ca. 12 x 36 cm
Tomatfyld:
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
2 stilke frisk timian
50 g pecorinoost
2 æg
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 tsk. dijonsennep
100 g frisk gedeost
Salt og peber
250 g blandede tomater
Fremgangsmåde:
Tærtebund:
- Tænd ovnen på 180°.
- Bland de 2 slags mel i en skål.
- Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til det har konsistens som krummer.
- Saml dejen med lidt vand, og fordel den straks i en smurt tærteform – brug gerne fingrene til at fordele dejen godt op ad kanter og i hjørner.
- Prik bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10-12 minutter.
Hjemmebag
Æbletærte med tranebær og stjernelåg
Tomatfyld:
- Pil og hak løg og hvidløg, og skær begge dele i skiver.
- Steg hvidløg og løg i lidt olie på en pande i et par minutter.
- Skyl og pluk timian, og vend den på panden.
- Tag panden af varmen, og lad løgblandingen afkøle.
- Riv pecorinoost fint, og pisk den sammen med æg, yoghurt, sennep, gedeost, salt og peber i en skål.
- Rør herefter løgblandingen i.
- Skyl tomater, og skær dem i tykke skiver.
- Fordel dem oven på bunden, og hæld æggemassen over.
- Bag tærten ovnen 20-25 minutter, til den er gylden. Lad tærten afkøle let, og servér.
TIP
Vælg en helt blød gedeost – eller pisk den blød inden, du rører den i æggemassen, så tærten ikke får for mange klumper.