Opskrifter
Rådhuspandekager
Tirsdag, 21. oktober 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag lækre pandekager og fyld dem med orangecreme og pynt med abrikosmarmelade og mandelsplitter - så har du de skønneste rådhuspandekager
30 min
Pandekagedej
25 g smør
½ usprøjtet citron
1 stort æg
Evt. 1-2 spsk. orangelikør
Ca. 3 dl mælk
125 g mel
¼ tsk. salt
½-1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljesukker
Smør til bagning
Orangecreme
½ stang vanilje
1 æg
2 spsk. sukker
2½ tsk. majsstivelse
2½ dl mælk
½ usprøjtet appelsin
25 g mandler
1-2 spsk. orangelikør
1 dl piskefløde
Pynt
25 g mandelsplitter
1-1½ dl abrikosmarmelade
Pandekager
- Pisk æggene sammen med mel, sukker, salt, citron og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning.
- Stil dejen i køleskab 30 min.
- Steg pandekagerne ved god varme på en slip let-pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør, for der er rigeligt fedtstof i dejen til at stege i.
Creme
- Kom vaniljekorn og -stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker.
- Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.
- Hæld cremen i en skål og drys med sukker. Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør og appelsinskal. Vend letpisket flødeskum i cremen.
- Smør pandekagerne med cremen og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager i et fad med lukningerne nedad.
- Pandekagerne opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.
Forretter & Tilbehør
Abrikos-æblemarmelade
Dessert & Kage
Glædelig pandekagens dag: Her er 10 opskrifter på pandekager