Abrikos-æblemarmelade
250 g tørrede abrikoser
750 g sukker
6-7 coxorange æbler
½ usprøjtet citron
Skær abrikoserne i smalle strimler, hæld vand over og lad dem bløde ud i 1-2 døgn. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Skær den yderste gule skal af citronen med en kartoffelskræller og skær den i 2 mm tynde strimler. Pres saften fra citronen og kom den i en gryde sammen med citronskal, abrikoser og lidt af vandet og lad det koge op. Tilsæt sukker og æble og lad marmeladen koge i 20 min. Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk til.
Madopskrift: Elly Jensen
FINE FARVER
I Familie Journals shop kan du lige nu købe 4 stk. melaminskåle i flotte farver. (link fjernet)
Opbevaringsskålene har praktiske lufttætte låg og tåler frost. Prisen er 249 kr.
Find flere opskrifter her...
Hyldebærmarmelade med æble og kanel
Peberfrugt-chilimarmelade
Jordbær-melonmarmelade
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)