Æblebradepandekage
500 g æbler
Saften af ½ citron
225 g blødt smør
280 g sukker
4 æg
2 tsk. vaniljeekstrakt
350 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
Lidt sukker og evt. mandelsplitter tilat drysse over
Skræl, udkern og skær æblerne i både. Dryp citronsaft over. Rør smørret med sukker og tilsæt æggene et ad gangen. Vend mel, vanilje og bagepulver i. Kom dejen i en bagepapirforet bradepande og fordel æblerne jævnt over dejen. Drys med sukker og mandelsplitter. Bag ved 180° i 45-50 min. Server lun med flødeskum eller vaniljeis.
TIP
Vaniljeekstrakt er flydende ekstrakt af ægte vanilje, findes i supermarkederne.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Æbler eller appelsiner?
Appelsinkage
Æblepie med tranebær