Abrikoskage med mandler
Ingredienser til abrikoskage:
(Ca. 8 stk.)
100 g mandler
1 vaniljestang
125 g blødt smør
125 g sukker
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 æg
400-500 g abrikoser
3 spsk. abrikosmarmelade
Tilbehør:
Flødeskum
Prøv også: Lav din egen abrikosmarmelade til abrikoskagen
Fremgangsmåde:
Hak mandlerne mellemfint, der skal stadig være lidt at tygge på.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Rør mandler, vanilje, smør, sukker, mel, bagepulver og æg grundigt sammen.
Tryk dejen ud i en stor tærteform. Tryk den kun lidt op ad kanterne og sørg for, at den har en nogenlunde ens tykkelse over det hele.
Halvér abrikoserne og fjern stenene.
Tryk abrikoserne ned i dejen, evt. skiftevis med den runde side opad og nedad. Sørg for, at de ligger tæt.
Bag kagen ved 175° i ca. 40 min., til dejen er gennembagt og lysebrun i kanten.
Pensl abrikoserne med abrikosmarmelade, så de bliver smukt blanke.
Servér kagen med friskpisket flødeskum.
Læs også: Galopkringle med abrikos