(6 pers.)
8-10 ferskner
1 usprøjtet appelsin
15 g smør
75 g rørsukker
2 dl friske el. frosne
brombær
50 g grofthakkede valnødder
3 spsk. flydende honning
Tilbehør
Letpisket flødeskum
Fersknerne skal være modne, men ikke alt for bløde. Del dem og tag stenene ud. Skær den gule skal af appelsinen med kartoffelskræller og pres saften. Læg ferskner og appelsinskal i et smurt ildfast fad. Hæld appelsinsaft over og drys med sukker. Fordel brombærrene. Bag fersknerne midt i ovnen ved 225° ca. 15 min. Drys nødderne over og dryp med honning. Bag yderligere 5 min. og server evt. med flødeskum el. mager yoghurt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Se flere desserter her...
Melonsalat i chokoladekurv
Vaniljekogte ferskner i sukkerlage
Kanelpærer med råcreme