Opskrifter

Langtidshævede belgiske vafler

Søndag, 19. december 2010Opdateret 7. februaraf Kristina Marckmann
Disse vafler hæver 5 timer. Belgiske vafler kan også laves med bagepulver, men de her er noget bedre.
6 t og 30 min
8 personer

Ingredienser til belgiske vafler

(10 stk.)

15 g gær
1 dl lun mælk
240 g mel
1 æg
20 g brun farin
1 tsk. salt
2 tsk. vaniljeekstrakt
120 g blødt smør
100 g perlesukker

Fremgangsmåde til belgiske vafler
Rør gæren ud i mælken og pisk ægget og lidt af melet i. Drys resten af melet over og lad det stå tildækket i 1 time. Rør farin, salt og vanilje i dejen og tilsæt smørret lidt efter lidt, mens der røres med en håndmikser. Drys dejen med lidt mel, dæk den til og lad den hæve på køkkenbordet i 4 timer. Slå dejen ned og stil den på køl i 1 time. Del dejen i 10 stykker og ælt 10 g perlesukker i hver. Lad dejstykkerne hæve i 1 time og bag dem i et belgisk vaffeljern i 4 min., til de er gyldne og sprøde. Server de belgiske vafler lune med flødeskum eller is.

Opskrift: Kristina Marckmann