Opskrifter

Blomme-karamelkage

Lørdag, 7. august 2010af Redaktion
God kage med karamel og blomme

225 g mel
75 g havregryn
1 tsk. bagepulver
80 g sukker
150 g smør
½ dl fløde 9%
400 g blommer
100 g marcipan
240 g sukker
½ dl sirup
150 g smør
½ dl piskefløde
2 spsk. hvedemel
300 g hakkede hasselnødder


Bland mel, havregryn, bagepulver og sukker og hak smørret heri. Saml dejen med fløden og rul den ud mellem to stykker bagepapir i 2 mm tykkelse. Læg dejen i en 20 x 30 cm bradepande, så den går ca. 1 cm op ad siderne, og bag den ved 200° i 15 min. Udsten blommerne, skær dem i kvarte og riv marcipanen. Bland sukker, sirup, smør, piskefløde og mel, varm blandingen op til lige under kogepunktet og vend nødderne i. Fordel marcipan og blommer på bunden og hæld karamellen over. Bag kagen i yderligere 15 min. ved 200° og lad den køle før servering.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Se flere kageopskrifter her...
Chokoladekage med hindbæris
Chokoladekage med jordbær i sirup
Havrekage med jordbær-rabarber