Chokoladekage med jordbær i sirup
(3 stk. med 10 portioner i hver)
Bunde
300 g nødder
300 g sukker
5-6 æg
90 g mel
1½ tsk. bagepulver
Fyld
600 g mørk chokolade
¾ dl mørk rom (kan udelades)
120 g sukker
6 dl piskefløde
2½ dl piskefløde til pynt
Jordbær
750 g jordbær
3 dl vand
4 dl sukker
1½ vaniljestang
3 cm frisk ingefær
Hak nødderne på blender. Pisk æg og sukker skummende og kom nødder, mel og bagepulver i. Fordeles i 3 forme og bages ved 180° i 20 min., til de er sprøde og brune.
Kan også laves i god tid og fryses, før chokoladen kommer på.
Smelt chokoladen over vandbad. Lad den køle lidt af og rør så sukkeret ud i lidt af fløden, til det er opløst. Rør fløden med sukkeret i sammen med rommen og pisk resten til skum, der vendes i chokoladen. Kommes i 3 springforme og sættes på køl. Ved servering vendes moussen ud og anbringes på bunden. Der pyntes med flødeskum (kan gøres samme morgen og sættes på køl, hvis der er tilstrækkelig køleplads.)
Vand, sukker, vaniljestang (flækket) og strimler af skrællet ingefær koges sammen, til det laver seje bobler. Jordbærrene lægges heri og trækker til næste dag. Serveres til kagen og kan også bruges til pynt på kagen.
Kagen kan fryses op til en uge i forvejen.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
10 superlækre chokoladekager - find din favorit
Lav en festmiddag med...
Skaldyrssalat til forret.
Skinkeculotter og grønsagstimbaler til hovedret.
Se artiklen: 30 gæster til barnedåb her.