Opskrifter

Himmelsk chokoladekage med hindbæris

Søndag, 25. juli 2010af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Birgitte Hansen fra Faaborg. Se hendes opskrift på chokoladekage med hindbæris her

(6-8 pers.)

150 g smør
200 g mørk chokolade (min. 70%)
400 g sukker
4 æg
120 g mel
Revet skal af ½ usprøjtet appelsin

400 g frosne hindbær
400 g græsk yoghurt
100 g sukker
Ananaskirsebær el. kiwi til pynt


Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og lad det afkøle lidt. Pisk æg og sukker skummende og rør chokoladesmørret i. Tilsæt mel og revet appelsinskal og vend det i dejen. Smør en 26 cm springform og hæld dejen deri. Bag kagen ved 200° i 25-30 min., til kagen er blød og cremet indeni og knasende sprød ovenpå. Lad den afkøle. Blend de frosne hindbær, yoghurt og sukker til en cremet is og server den til kagen sammen med ananaskirsebær eller kiwi.

Madopskrift: Birgitte Hansen, Faaborg

10 superlækre chokoladekager - find din favorit

Find flere lækre desserter her...
Chokolade og blåbærmuffins
Havregrynscookies med chokolade
Banan-jordbæris