Havrekage med jordbær-rabarber
Smuldredej
100 g mel
50 g havregryn
2-3 spsk. sukker
100 g smør
Fyld
3-4 rabarberstilke (ca. 7 dl snittede)
250 g jordbær
1 spsk. kartoffelmel
75 g sukker
½ tsk. stødt ingefær
TIP
- Til diabetikere erstattes sukker i dej og fyld med sødemiddel, f.eks. Atwell eller Perfect Fit. Beregn ca. 30 g til dejen og 45 g til fyldet og skær lidt ned på smørret.
Bland mel, havregryn og sukker i en skål og smuldr smørret i til en grynet masse. Rens rabarberne og snit dem i 2 cm lange stykker. Bland de rensede jordbær og rabarber i et ovnfast fad. Bland kartoffelmel, sukker og ingefær og vend det med frugten. Drys smuldredejen over. Sæt fadet i ovnen ved 225° på midterrillen og bag 15-20 min. Serveres lun med is eller flødeskum.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Andre opskrifter med rabarber...
Rabarbertærte med smuldredej
Marcipankage med rabarber
Rabarber chokoladedrøm
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær