Chokoladedrøm: Trøffellagkage
Opskrift på trøffellagkage
10 pers.
Trøffelfyld:
- 400 g mælkechokolade
- 5 dl piskefløde
Lagkagebunde:
- 150 g smør
- 200 g farin
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 1 dl kakaopulver
- 100 g mørk chokolade
- 100 g abrikosmarmelade
- Ca. 2 dl kærnemælk
Pynt:
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Trøffelfyld: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør godt rundt. Stil cremen i fryseren i 1 time.
Lagkagebunde: Tænd ovnen på 190°. Pisk smør og farin sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver sammen, og vend det i æggemassen. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen sammen med marmeladen. Rør kærnemælk i, til dejen er ensartet. Fordel dejen i en lille, smurt springform (Ø ca. 20 cm), og bag den i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af, og flæk den med en brødkniv, så du får 2 bunde.
Pisk trøffelcremen op, og fordel halvdelen på den nederste lagkagebund. Læg den anden lagkagebund ovenpå. Smør resten af trøffelcremen på toppen og siderne af kagen. Pynt rundhåndet med hakket chokolade.