Opskrifter

Chokoladekage med karamelsovs

Onsdag, 16. januar 2013af Redaktion
Kan du modstå denne chokolade-dessertkage?

Ingredienser til chokoladekage med karamelsovs

(10 stk.)

150 g smør
255 g sukker
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakao
2 æg
1½ dl kogende vand
50 g mørk chokolade
40 g Choko Toffee (Malaco)

Karamelsovs
50 g smør
85 g sukker
1¼ dl lys sirup
50 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
Evt. blåbær

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Fremgangsmåde til chokoladekage med karamelsauce

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Bland alle de tørre ingredienser. Pisk æggene, tilsæt smørret og rør. Vend melblandingen i og rør til sidst vandet i til en jævn dej. Hak chokoladen fint og vend den i. Kom dejen i en smurt form, der kan rumme ca. 1,5 l. Skær Choko Toffee'erne midt over og tryk dem ned i dejen. Bag kagen ved 200° i ca. 40-45 min. Prøv med en kødnål, om den er gennembagt. Lad den køle lidt af, inden den vendes ud af formen.

Bland smør, sukker og sirup og lad det koge op under omrøring, skru ned og lad det simre i ca. 15 min., fjern gryden fra varmen og rør chokolade og piskefløden i. Lad karamelsovsen simre ved svag varme i ca. 15 min., til den størkner, når den afkøles, prøv evt. med lidt på en teske. Hæld saucen over kagen og pynt evt. med bær.

Bageopskrift: Marianne Liljenberg

Find flere opskrifter her...
Chokolademuffins
Chokoladekage med kaffecreme

Chokolade i massevis

15 fristende chokoladekager og -desserter i galleriet herunder

Chokolade i desserter