Chokolademoussetærte med kirsebæris
(8 pers.)
1 chokoladelagekagebund
4 æggeblommer (pasteuriserede)
2-3 spsk. sukker
200 g mørk chokolade, ca. 55 %
2½ dl piskefløde
2 spsk. stærk kaffe
2 æggehvider (pasteuriserede)
1 l god vaniljeis
100 g syltede kirsebær
Læg bunden i en foret springform (skær den til, så den passer). Smelt chokolade over vandbad. Pisk æggeblommer med sukker til det er luftigt. Afkøl chokoladen let og rør den i æggeblommerne. Kom kaffe ved og vend stiftpiskede hvider og flødeskum i moussen. Smør det på bunden og stil koldt. Ca. 45 minutter før servering stilles den i fryseren, så den er lettere at skære ud. Rør isen med grofthakkede drænede syltede kirsebær og gem lagen til sovs. Server moussekagen med isen og lidt syltelage over.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere gode desserter med chokolade...
Chokolade cremebrulee med hindbær
Pierres chokoladetærte
Chokoladefondue