Chokoladetærte med karamel
Ingredienser til chokoladetærte med karamel:
(18-20 pers.)
100 g hvedemel
50 g flormelis
1 knsp. salt
75 g smør
1 æggeblomme
Karamel:
130 g sukker
40 g lys sirup
1 dl fløde
1 knsp. salt
10 g smør
Prøv også: Rå chokoladetærte med hindbær
Mørk chokoladeganache:
200 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
Hvid chokoladeganache:
300 g hvid chokolade
1 dl fløde
Skovsyre
Se også: Små chokoladetærter med banan og karamelsauce
Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, flormelis og salt.
Smuldr smørret i og saml dejen med æggeblommen.
Rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse og læg den i en smurt tærteform på 24 cm.
Læg bagepapir over dejen, fyld op med bagebønner eller ris og bag bunden ved 180° i 10 min.
Fjern bagebønner og bagepapir, bag bunden i yderligere 10 min. og lad den køle.
Karamel:
Kog sukker, sirup, fløde og salt op under omrøring, dæmp varmen og lad karamelmassen varme til 115° uden omrøring.
Rør smørret i, hæld karamellen i tærtebunden og sæt den på køl et par timer.
Prøv også: Sandkage med chokolade og hasselnødder
Mørk chokoladeganache:
Hak den mørke chokolade fint og giv fløden et opkog.
Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt, til chokoladen er smeltet.
Fordel chokoladeganachen over karamellen og stil den på køl.
Hvid chokoladeganache:
Hak den hvide chokolade fint og giv fløden et opkog.
Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt, til chokoladen er smeltet.
Fordel den hvide chokoladeganache over den mørke og sæt formen tilbage i køleskabet.
Pynt med skovsyre og servér.