Opskrifter

Saftig gulerodskage med abrikoser og rosiner

Søndag, 1. april 2012Opdateret 3. aprilaf Becel
Gulerodskage er kagen, der aldrig skuffer! Og denne version med abrikoser og rosiner giver den klassiske kage et ekstra pift.
1 t
20 stk
Gulerodskage med abrikoser
300 g sukker
3 store æg
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt kanel
1 dl rapsolie
50 g hakkede nødder (fx hassel- eller valnødder)
75 g grofthakkede tørrede abrikoser
75 g rosiner
300 g groftrevne gulerødder
Lidt ekstra abrikoser til pynt
Glasur
250 g flormelis
Lidt kogende vand

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker og æg sammen til det bliver hvidt og skummende.
  2. Bland mel, bagepulver og kanel og vend det i massen med sukker og æg.
  3. Tilsæt rapsolie, nødder, abrikoser, rosiner og gulerødder og rør dejen ensartet.
  4. Hæld dejen i en firkantet form eller et ildfast fad på 20-30 cm, foret med bagepapir.
  5. Bag kagen ved ca. 175 grader i ca. 50 min. Brug en kødnål til at mærke, om kagen er færdig. Dejen skal slippe let.
  6. Når kagen er kold, kan du pynte den med glasuren, som du fordeler jævnt på hele kagen.
  7. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret og skær den i ca. 20 pæne stykker.
  8. Drys evt. tallerkenerne med lidt flormelis og pynt med lidt finthakkede abrikoser.