Kærnemælksfromage med hindbær
(6 pers.)
8 bl. husblas
½ vaniljestang
5 dl kærnemælk
5 spsk. sukker
Revet skal af 1 usprøjtet citron
2 dl piskefløde
125 g hindbær
25 g ristede mandelsplitter
Stil husblassen i blød i koldt vand og skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk kærnemælken med vaniljekorn, sukker og revet citronskal. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, pisk den i kærnemælken i en tynd stråle og stil den på køl, til den begynder at stivne. Pisk fløden til skum og vend den i sammen med hindbærrene. Hæld fromagen i en serveringsskål og stil den i køleskabet i et par timer. Server fromagen drysset med mandelsplitter og evt. flere friske hindbær.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Se flere desserter her...
Blommespid med marcipan og kaffecreme
Citrontærte uden ovn
Blåbærtrifli med kokos