Citrontærte uden ovn
200 g smør
250 g Bastognekager (belgiske småkager med ingefær, findes i alle supermarkeder)
4 æggeblommer
100 g sukker
1 spsk. revet skal af usprøjtet citron
¾ dl citronsaft
75 g smør
2 dl cremefraiche 38%
Smelt smørret, knus kagerne og bland det sammen. Pres blandingen godt sammen som bund i et tærtefad og stil fadet i fryseren natten over. Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og -saft sammen i en gryde og varm langsomt op under konstant omrøring. Lad blandingen småkoge i 20 min. under omrøring, til den tykner, og tag den af varmen. Skær smørret ud i mindre tern, rør dem i en ad gangen og stil cremen på køl natten over. Pisk cremefraichen tyk og vend forsigtigt citroncremen i. Kom blandingen over tærtebunden, pynt med høvlet citronskal og stil den på køl, til den skal serveres.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere desserter her...
Cheesecake med melon og hyldeblomst
Hindbæris på marengsbund
Mandeltærte