Opskrifter
Klassisk lagkage Familie Journal 140 år!
Lørdag, 7. januar 2017af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
I anledningen af Familie Journals fødselsdag i dag d. 7. januar, får I her opskriften på en god gammeldags lagkage. Vi håber I har lyst til at fejre dagen med os!
(12 pers.)
Det skal du bruge til klassisk lagkage:
Lagkagebunde:
4 æg 160 g sukker 85 g hvedemel 85 g kartoffelmel 2 tsk. bagepulverKagecreme:
2 æg 2 spsk. sukker 1 vaniljestang 1 spsk. majsstivelse 2½ dl mælk 2 dl hindbærmarmelade 2 bananer 100 g flormelis 1 spsk. vand 1 spsk. kakao 2½ dl piskefløde 125 g hindbær Prøv også: Nougat-lagkage med makronbundSådan laver du lagkagen
Pisk æg og sukker luftigt og vend sigtet mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen. Hæld dejen i en smurt 24 cm springform og bag kagen nederst i ovnen ved 175° i 35 min. Lad kagen køle helt af og del den i tre bunde. Pisk æg, sukker, majsstivelse og kornene fra vaniljestangen sammen i en gryde og rør mælken i. Varm cremen igennem under omrøring, til den tykner, og stil den til afkøling. Læg lagkagen sammen med marmelade, creme og bananer i skiver og rør flormelis, vand og kakao til en glat glasur. Fordel glasuren på toppen af lagkagen, pisk fløden til skum og pynt lagkagen med flødeskum og hindbær og servér. Vi har samlet et galleri med mange flere lækre lagkager til dig lige her!Lav flotte lagkager