50 g smør
2 æg
125 g sukker
½ dl mælk
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
150 g mel
1 tsk. bagepulver
150 g marcipan
1 æg
TIP
- Bunden kan godt bages i forvejen og fryses, men vent med marcipankanten.
- Hele kagen kan laves færdig dagen inden og sættes i køleskab.
Fyld
2 blade husblas
1½ dl appelsinsaft
3 spsk. sukker
2 dl piskefløde
500 g jordbær
1 dl æblegelé
Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker godt. Tilsæt smør, mælk, appelsinskal og mel blandet med bagepulver. Hæld dejen i en springform ca. 26 cm. Bag kagen i den underste del af ovnen ved 175° ca. 20 min. Løsn kagen fra formen og lad den køle af. Sæt ovnvarmen op til 250°. Riv marcipanen fint og rør den med æg. Fyld blandingen i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt marcipanen i små toppe langs bundens kant og bag den midt i ovnen 6-8 min., til kanten har fået lidt farve. Køles af på rist.
Fyld
Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm 1 dl appelsinsaft og sukker. Knug vandet af husblassen og smelt den i saften. Lad det køle af. Pisk fløden stiv og bland den med appelsinsaften. Dryp resten af appelsinsaften på bunden.
Skyl og nip jordbærrene. Fordel appelsinmoussen på bunden og dæk med jordbær. Smelt geleen og øs den over bærrene. Sæt kagen i køleskab, til den skal serveres.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik her, hvis du kan lide desserter med jordbær og rabarber...
Mere med jordbær...
Små jordbærtærter
Jordbærchutney
Ferskenparfait med jordbær