Opskrifter

Nødde-madeleines

Mandag, 27. marts 2017af opskrift: Christine Bille Nielsen og Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger opskrift: Christine Bille Nielsen og Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Madeleines er små kager, der stammer fra det nordlige Frankrig. Kagerne laves i forme og ligner derfor søde små muslingeskaller. Traditionelt bages kagerne blot med hvedemel, men i disse er der tilføjet lidt hasselnøddemel, der giver kagerne en fin lysebrun farve.
(16-20 stk.)

Det skal du bruge til nødde-madeleines:

50 g hasselnøddemel 1 tsk. bagepulver 180 g hvedemel 1 knsp. salt 200 g smør + lidt til at smøre formen med 4 æg 150 g sukker Pynt: 2 spsk. flormelis Kan du lide madeleines kan du måske og lide disse lette vaniljeblomster

Sådan laver du nøddemadeleines

Hak hasselnødderne til fint mel i en foodprocessor eller minihakker. Bland det med bagepulver, mel og salt. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker til hvidt skum og vend nødde-melblandingen i skummet. Vend smørret i dejen. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet. Smør madeleineformene og fyld dem ²/³ op med dej. Bag kagerne 5 min. ved 200º. Skru ned til 170º og bag dem endnu 7-10 min. Vend dem ud af formene og lad dem køle lidt af. Servér kagerne friskbagte med et drys flormelis. Prøv også: Små chokoladelinser med nødder