Opskrifter

Små chokoladelinser med nødder

Tirsdag, 14. juni 2016af Christine Bille Nielsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Med dit Familie Journal i denne uge får du masser af skønne opskrifter til picnickurven. Hent en smagsprøve på tillægget her

Opskrift på små chokoladelinser med nødder

Linsebunde:
300 dl hvedemel
50 g flormelis
125 g koldt smør
1 æg

Fyld:
75 g hasselnødder
75 g mandler
75 g valnødder eller pecannødder
25 g pistacier
225 g chokolade
1 dl piskefløde
1 vaniljestang
90 g sukker
½ dl vand
½ dl glukosesirup

Prøv også: Hjemmebagte linser

Klik dig i gennem galleriet for at se nogle af de andre lækre opskrifter du kan glæde dig til i ugens tillæg.

Ugens tillæg: Frokost i det grønne

Sådan laver du små chokoladelinser med nødder

Linsebunde: Bland mel og flormelis. Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen. Tilsæt ægget og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen fladt ud, pak den ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen tyndt ud og kom den i linseformene. Tryk en tom linseform oveni og lad dem hvile 30 min. i køleskabet. Hvis der er dej tilbage, kan du gemme den i fryseren. Bag linserne ca. 20 min. ved 175°, til de er gyldenbrune og gennembagte. Fjern den øverste linseform og lad bundene køle af.

Fyld: Brun hasselnødderne og mandlerne i ovnen hver for sig ved 175° i ca. 10 min. Lad dem køle af og gnub skallen af hasselnødderne. Bland nødder, mandler og pistacier sammen.

Hak chokoladen og smelt den sammen med fløden over vandbad. Kog vaniljekorn fra stangen, vand, sukker og glucosesiruppen op i en kasserolle og lad det koge i 4 min. Vend chokoladen i siruppen og kog det hele under konstant omrøring i ca. 5 min. Kom det varme chokoladefyld i linsebundene, drys nødder på og tryk dem lidt ned i chokoladen. Lav et par stykker ad gangen, ellers stivner chokoladen, og nødderne vil ikke hænge på. Lad dem køle af.

Tip: Prik et hul i en muffinsform og træk formen ned over et sugerør. En sød måde at ungå uønskede insekter i den søde saft eller sodavand.

Prøv også: Rabarber-mazariner

Opskriften kommer fra tillægget "Frokost i det grønne", der følger med ugens Familie Journal (uge 24, 2016).