Skaller med citronmarengs
(8 stk.)
Dej
125 g hvedemel
75 g smør
1 spsk. flormelis
1 æggeblomme
Fyld
2 æg
1 æggeblomme
75 g smør
100 g sukker
2 usprøjtede citroner (skal og saft)
Top
2 æggehvider
50 g sukker
Saml ingredienserne til dejen og læg den koldt. Efter en time rulles den ud, og dejen bages i små forme til skaller i 20 min. ved 200°. Man kan med fordel bage dem i lag de første 10 min., så holder de på hinanden. Pisk æg og blomme sammen i en skål og sæt den over vandbad, mens du pisker smør, sukker og citronsaft i. Når det er som creme, tages det af varmen, og der piskes videre til køligere, før citronskallen kommes i. Så fyldes cremen i de bagte skaller og stilles i fryseren i 20 min. Æggehviderne piskes stive og seje med sukkeret, og massen toppes op på tærterne og bages ved 230° i 3-5 min., til de lige har fået lidt farve.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Hindbærcroissanter
Små bagte alaskaer
Små brombær-fristelser