Opskrifter

Sneæg med vaniljecreme og blåbær

Fredag, 7. august 2009af Redaktion
Skøn og sommerlig dessert

(4 pers.)

4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
250 g sukker

Creme
2½ dl piskefløde
1½ vaniljestang
4 æggeblommer
100 g sukker
250 g blåbær
Evt. sukker kogt til karamel og lavet til slyng



Pisk æggehviderne halvfaste og tilsæt så sukker lidt ad gangen, til det bliver en sej og luftigt masse. Kom det i smurte eller bagepapirforede forme og stil i vandbad i ovnen ved 180° i 12 min. med et smurt stykke bagepapir over, så det ikke antager farve. Afkøl et kvarter, før de vendes ud af formene. Kog imens en creme ved at bringe fløde, flækkede vaniljestænger og halvdelen af sukkeret i kog. Pisk æggeblommer med resten af sukkeret og hæld den kogende fløde i under piskning. Kom det hele tilbage i gryden og varm op til 80°, hvor den legerer. Den må ikke koge. Afkøl og server til afkølede sneæg med blåbær og evt. sukkerslyng, der laves ved at koge sukker og lidt vand til karamel ved ca. 156°, hvor man så slynger massen hen over en pind til fehår.

Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Vaniljetoppe med rødvinspærer
Tiramisu
Citrron-pannacotta med florentinere