Citron-pannacotta med florentinere
(6 pers.)
4 dl sødmælk
4 dl piskefløde
Reven skal af 1 citron
3 dråber citronolie
100 g sukker
6 blade husblas
Kager:
50 g hakkede mandler
50 g smør
50 g sukker
1 spsk. fløde
1 spsk. hvedemel
1 spsk. vand
Smør 6 små ramekiner med lidt neutral olie. Hæld mælk og fløde i en gryde, tilsæt sukker og bring til kogepunktet. Tag af varmen. Udblød husblas i koldt vand og smelt det direkte i den varme væske. Rør med citronskal og olie, når det er afkølet let. Kom det i de smurte forme og afkøl natten over, til det er stivnet helt. Vend ud og server med florentinere og et glas dessertvin.
Bland alt til kagerne sammen og smelt det i en gryde, til sukkeret gør det klistret. Kom 4 skefulde med meget god afstand på en bagepapirbeklædt plade og bag ved 220° i 6-7 min. Når de er lysebrune, tages de ud og afkøles. Kan opbevares i dåse nogle dage.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Orange mandelkage
Crème brûlée med chokolade