Stikkelsbær med marengs og sprød fillotop
Ingredienser til stikkelsbær med marengs og sprød fillotop
(4 pers.)
500 g stikkelsbær
200 g sukker
2 æggehvider
½ vaniljestang
2 ark fillodej
2 spsk. flormelis
Prøv også: Hurtig opskrift: Rabarbertærte
Tilbehør:
2½ dl piskefløde
Sådan gør du:
Kom bærrene i en gryde med 100 g sukker og giv dem et kort opkog. Fordel bærrene i 4 portionstærtefade. Tænd ovnen til 180° varmluft. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vaniljekorn som til marengs. Fordel marengsen oven på bærrene. Halvér hvert stykke fillodej, så der bliver 4 mindre stykker. Krøl forsigtigt hvert stykke dej let sammen og læg det over hver marengsportion. Kom flormelis i en sigte og drys over fillodejen. Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 min., til fillodejen er gyldenbrun, og florsukkeret karamelliseret på det meste af dejen. Servér kagerne lune med flødeskum.
Prøv også: Smuldrekage med stikkelsbær og kokos