Opskrifter

Aspargessalat med edamamebønner og jordbær

Tirsdag, 8. april 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
En frisk og farverig salat med sprøde asparges, cremede edamamebønner og søde jordbær – perfekt til forår og sommer.
20 min
4 personer
Aspargessalat med edamamebønner og jordbær:
65 g frisk babyspinat
200 g grønne asparges
200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
200 g jordbær
1 rødløg
1 spsk. citronsaft
3 spsk. solsikkekerner
100 g feta
Citrondressing:
3 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og afdryp spinat.
  2. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i mindre stykker.
  3. Optø edamamebønner.
  4. Skær jordbær i halve.
  5. Snit rødløg i tynde skiver, og vend dem med lidt citronsaft.
  6. Lad dem trække i mindst 10 minutter.
  7. Rist solsikkekerner let gyldne på en tør pande.

Citrondressing:

  1. Rør ingredienserne sammen.
  2. Anret spinat, asparges, edamamebønner, jordbær og rødløg på et fad, og dryp dressingen over.
  3. Top med smuldret feta og ristede kerner.