Opskrifter
Aspargessalat med edamamebønner og jordbær
Tirsdag, 8. april 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
En frisk og farverig salat med sprøde asparges, cremede edamamebønner og søde jordbær – perfekt til forår og sommer.

20 min
4 personer
Aspargessalat med edamamebønner og jordbær:
65 g frisk babyspinat
200 g grønne asparges
200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
200 g jordbær
1 rødløg
1 spsk. citronsaft
3 spsk. solsikkekerner
100 g feta
Citrondressing:
3 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skyl og afdryp spinat.
- Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i mindre stykker.
- Optø edamamebønner.
- Skær jordbær i halve.
- Snit rødløg i tynde skiver, og vend dem med lidt citronsaft.
- Lad dem trække i mindst 10 minutter.
- Rist solsikkekerner let gyldne på en tør pande.
Citrondressing:
- Rør ingredienserne sammen.
- Anret spinat, asparges, edamamebønner, jordbær og rødløg på et fad, og dryp dressingen over.
- Top med smuldret feta og ristede kerner.