(1 liter)
6 økologiske citroner
30 nyudsprungne hyldeskærme
1 kg sukker
1 liter kogende vand
Læg skiver af skyllede citroner i lag med hyldeskærme og sukker.
Overhæld med kogende vand og lad det trække i 3 døgn. Læg det under let pres, så vandet dækker. Si det gennem et klæde og fordel i mindre flasker, der kan fryses, for så sparer du konserveringsmiddel.
Når det skal drikkes, fortyndes blandingen i forholdet 1:4 og serveres med isterninger, citronskiver og en frisk hyldeblomst.
Siruppen kan også fortyndes ca. ½ gang og køres på ismaskine til sorbet.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT RETROSTIL
Flot flaske fra Ib Laursen. Perfekt til hjemmelavet saft af fx. rabarber eller hyldeblomst. Klik her og køb den i shoppen for kun 59 kroner (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hakkebøf med hyldeblomst
Friturestegte hyldeblomster med myntedressing
Jordbærfizz med vaniljeis og hyldeblomst
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)