Opskrifter

Lækre tarteletter med kylling i asparges

Mandag, 15. juni 2015Opdateret I gåraf Kristina Marckmann | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Mums! Disse lækre tarteletter med kylling i asparges er helt perfekt sommermad. Servér dem enten som forret, eller nyd det som et hovedmåltid.
20 min
4 personer
Tarteletter med kylling i asparges
450 g kogt kyllingekød
1 bdt. grønne asparges
1 tsk. salt
1 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
2 dl hønsebouillon
1 dl fløde
2 forårsløg
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
12 tarteletter
150 g rejer
Pynt
Brøndkarse

Fremgangsmåde

  1. Bræk den nederste del af aspargesene, skær resten i mundrette stykker og læg dem i et fad sammen med saltet.
  2. Hæld kogende vand over aspargesene, så de lige er dækket, og lad dem stå i 5 min.
  3. Smelt smørret og tilsæt melet under kraftig omrøring.
  4. Pisk bouillon og 1 dl aspargesvand i lidt ad gangen, lad opbagningen koge et par min. og rør fløden i.
  5. Skær kyllingekød i mindre stykker, snit forårsløgene og vend det i sammen med asparges, salt og peber.
  6. Varm stuvningen igennem og smag til.
  7. Lun tarteletterne og hæld ca. ¾ dl stuvning i hver tartelet.
  8. Pynt med rejer og brøndkarse og servér straks.