Opskrifter
Nem forret: Hvide asparges i basilikumdressing
Lørdag, 21. maj 2011Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Her får du opskriften på en skøn appetizer, du kan servere i løbet af sommeren. De hvide asparges er i sæson fra maj til juni og smager himmelsk i denne forret.

20 min
4 personer
Forret med hvide asparges
¾ kg hvide asparges
150 g røget eller lufttørret skinke i tynde skiver
Basilikumdressing
1 lille potte basilikum
½ dl lys balsamico
2 dl olivenolie
1 spsk. honning
1 tsk. dijonsennep
1 lille fed hvidløg
Salt, peber
Fremgangsmåde
- Skræl aspargesene og skær det nederste træede af.
- Kog dem, afhængig af tykkelse, 8-12 min. i letsaltet vand.
- Miks dressingen sammen med blenderstav og smag til med salt og peber.
- Vend de nykogte asparges i dressingen og lad dem marinere 5-10 min.
- Servér aspargesene på tynde skinkeskiver og med mere dressing til.

Sund mad
Hornfisk med hvide asparges, kartofler og radiser

Hovedretter
Stjerneskud med rødspættefilet, rejer og hvide asparges