Opskrifter

Nem forret: Hvide asparges i basilikumdressing

Lørdag, 21. maj 2011Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Her får du opskriften på en skøn appetizer, du kan servere i løbet af sommeren. De hvide asparges er i sæson fra maj til juni og smager himmelsk i denne forret.
20 min
4 personer
Forret med hvide asparges
¾ kg hvide asparges
150 g røget eller lufttørret skinke i tynde skiver
Basilikumdressing
1 lille potte basilikum
½ dl lys balsamico
2 dl olivenolie
1 spsk. honning
1 tsk. dijonsennep
1 lille fed hvidløg
Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl aspargesene og skær det nederste træede af.
  2. Kog dem, afhængig af tykkelse, 8-12 min. i letsaltet vand.
  3. Miks dressingen sammen med blenderstav og smag til med salt og peber.
  4. Vend de nykogte asparges i dressingen og lad dem marinere 5-10 min.
  5. Servér aspargesene på tynde skinkeskiver og med mere dressing til.