Pasta fazool
(6 pers.)
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
150 g pancetta (italiensk bacon) i tern
2 hakkede gulerødder
3 mellemstore kartofler, skrællede og skåret i tern
2 selleristilke i små stykker
1 dåse flåede tomater
1 lille tørret chili, knust
1 l hønsekødsuppe
400 g pennepasta
1 dåse borlottibønner
Salt og peber
Blade af frisk basilikum
Steg hvidløg blidt i olien. Tilsæt pancetta, gulerødder, kartofler og selleri og rør rundt i 5 min. Kom så tomaterne (uden væde), chili og suppe i gryden. Kog i 5 min. Kom halvdelen af bønnerne og pastaen i gryden. Den anden halvdel af bønnerne moses. Kog pasta m.m. i 9 min. Herfra kan retten bare stå og småsimre, eller man kan lave den dagen før og køle den af og så lige tilberede det sidste 20 min. før. Rør bønnemosen og halvdelen af basilikum i strimler i retten og server med friske hele blade som pynt. Hertil kan drikkes barbera rødvin.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere mad inspireret fra Rom...
Mozzarella og skinke & Fennikelsalat
Prøv en lækker tiramisu til dessert
Mere med pasta...
Pasta med spinatpesto og oliven
Fyldt pasta med artiskokker og cherrytomater