Hvidløgsflutes med persille
Opskrift på hvidløgsflutes med persille
2 stk.
- 25 g gær
- 5 dl lunt vand
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 3 spsk. olivenolie
- 100 g grahamsmel
- 800 g hvedemel + til bordet
- 1 æggeblomme til pensling
Hvidløgsfyld:
- 120 g blødt smør
- 5 fed hvidløg
- 1 håndfuld kruspersille
Fremgangsmåde:
Opløs gær i lillefingervarmt vand. Tilsæt salt, sukker, olie og grahamsmel. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er sammenhængende og blød. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i 2 portioner. Rul den ene portion dej ud med en kagerulle til et rektangel på et meldrysset bord. Smør halvdelen af hvidløgsfyldet (se nedenfor) over hele fladen, og rul dejen sammen som en roulade.
Tryk rullen lidt flad med håndfladen, og klip eller skær den til 2 aflange strimler, der sidder sammen et par cm i enden. Sno først hver strimmel omkring sig selv, og flet derefter de 2 strimler.
Tryk enderne godt sammen. Gentag med den sidste portion dej, og lad brødene hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 220°. Pensl brødene med æggeblomme, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Hvidløgsfyld: Rør det bløde smør med presset hvidløg og finthakket persille.